Verkauf

Boken beskriver Ohsabanan så som dagens besökare upplever järnvägen. De bärande avsnitten handlar om en resa mellan Ohs Bruk och Bor och allt som kan upplevas på resan. Utöver järnvägen beskrivs den spännande naturen och kulturella sevärdheter längs med banan. Järnvägens båda ändpunkter, Ohs Bruk och Bor, finns också med i egna kapitel. Ett stort avsnitt beskriver också bygden och sevärdheter runt vår vackra sjö Rusken. Här kan du bland annat läsa om en läkande lind, Nydala kloster, det nya naturreservatet i Brunnstorp. För tåg-entusiasten finns också mycket att ta del av. Två kapitel beskriver järnvägens historia och hur museiföreningen kom till. Boken avslutas med järnvägsteknisk information och fordonslistor. Boken innehåller 144 sidor i format A4 med mer än 300 bilder, de flesta i färg och många i stort format. Boken är inbunden med hårda pärmar.

Med boken följer också nyproducerade DVD-filmen: Med ånglok på Ohsabanan. Det är en 50 minuter lång film som visar järnvägens fyra ånglok och gästande lok i många tempofyllda scener.

Boken ges ut av Mikael Gustafsson och Lars-Erik Gustafsson och säljs också genom Ohsabanan.

Tag en förhandstitt här.

 

 

Pris 250 SEK (bok + DVD)  

Köp boken genom Ohsabanan!

Köp boken i Järnvägscaféet i Ohs bruk eller beställ den via föreningens bankgiro: Ohs Bruks Järnvägs Museiförening 765-3181.
Sätt in beloppet 310 SEK (250 SEK + 60 SEK i porto) och skriv ”bok” och glöm inte ditt namn och postadress, så skickar vi boken inom en vecka.

Vid större beställning ber vi dig kontakta kassören för besked om portokostnaden.